Pirmas puslapis
Campral® - pirmasis naujas vaistinis preparatas alkoholizmo gydymui
Skaitytojų vertinimai: / 56
PrastasGeriausias 
29-01-2005

Campral® – pirmasis naujas vaistinis preparatas alkoholizmo gydymui, sukurtas per pastarąjį dešimtmetį. 

Kompanija Forest Laboratories, Inc praneša, kad Campral pailginto atpalaidavimo tabletės (veiklioji medžiaga – camprosate calcium) šiandieną yra prieinamas preparatas gydytojams, pacientams ir parduodamas vaistinėse. Campral registruotas 2004 metais Jungtinėse Valstijose Maisto ir vaistų valdyboje („Food and Drug Administration“ (FDA)) kaip priemonė alkoholio abstinencijos palaikymui ligoniams, kuriems išsivystė priklausomybė nuo alkoholio. Gydymas preparatu Campral turėtų būti dalis didelio masto programos, apimančios ir psichosocialinę paramą. „Manome, kad preparato Campral vartojimas kartu su teikiama psichosocialine parama įsitvirtins kaip naujas standartinis lėtinio alkoholizmo gydymo būdas,“ teigia Howard Solomon, kompanijos Forest Laboratories pirmininkas ir generalinis direktorius. „Mes siekiame užtikrinti efektyvų ir saugų medikamentinį gydymą, norint padėti kenčiantiesiems nuo alkoholio priklausomybės“. “Pagrindinis tikslas gydant priklausomybę nuo alkoholio yra padidinti abstinencijos laipsnį,“ teigia neurofarmakologijos profesorė dr. Barbara Mason. „Gydymo vaistiniu preparatu Campral derinimas su psichosocialine parama galėtų padėti pacientams pasiekti savo tikslą, nes manoma, kad šis preparatas padeda atstatyti smegenyse cheminę pusiausvyrą, kuri buvo sutrikusi dėl ilgalaikio piktnaudžiavimo alkoholiu“. Naujo vaisto veikimo mechanizmas palaikant alkoholio abstinenciją nėra visiškai aiškus. Kol kas laikomasi hipotezės, kad ilgalaikis alkoholio vartojimas sutrikdo normalią pusiausvyrą tarp neuronų sujaudinimo ir slopinimo. Preparatas Campral sąveikauja su neurotransmiterių sistemomis ir, manoma, kad atstato normalią pusiausvyrą. Šis veikimo mechanizmas skiriasi nuo tų, kuriuos turi šiuo metu vartojami vaistiniai preparatai: pastarieji arba blokuoja „euforiją“, siejamą su alkoholiu, arba sukelia vėmimą, pavartojus alkoholio. Klinikiniuose tyrimuose Campral sukėlė nesunkius nepageidaujamus poveikius, dažniausiai pasireiškė viduriavimas. Gydymas preparatu Campral turėtų būti pradedamas kaip galima greičiau, nustojus vartoti alkoholį ir pacientui jaučiant abstinencijos požymius, ir turi būti pastoviai vartojamas, jeigu pacientas jaučia potraukį vėl imti girtauti.

Medical News Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Campral
Parašytas Danielius Data 2007-09-09 20:56:41
si preaparata galima isigyti Vokieciu vaistineje Didzioji g. 13 Vilnius , reikalinga pateikti gydytojo recepta beideklaracija p.s zino gydytojas. Vaistas tikrai veiksmingas vartojant 1 metus laiko reguliariai 2 tabletes 3 kartus per diena, pakuoteje 168 tbl, kaina apie 480lt tai menesio doze, brangu , bet veiksminga issigydziau baisia liga su siuo vaistu , negeriu ir nenoriu, neytiketina , bet tiesa.
Parašytas Svečias Data 2006-08-16 19:47:48
na tai negi nera zinanciu apie si vaista 
???
Kur jū isigiti.
Parašytas Svečias Data 2006-08-09 08:05:43
Kiek žinau Lietuvos vaistu duomenū bazėja tokių neužregistruota.
INA
Parašytas Svečias Data 2006-07-29 20:24:54
noriu įsigyti šių vaistų ar tai geriami
rita
Parašytas Svečias Data 2006-07-27 20:40:42
o kur ir kaip ju isigyti?ar reikalingas receptas?
Darinas
Parašytas Svečias Data 2006-04-17 11:17:31
Idomu,o kaip padidejus abstinencijai,jeigu sergu alkoholine epilepsija?

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.