Pirmas puslapis
Jei NBA komandų žaidimui vadovautų kompiuteris, Šakilas O‘Nealas sėdėtų ant suolo
24-10-2006

Gal būt Šakilas O‘Nealas (Shaquille O'Neal) ir yra vienas geriausių NBA krepšininkų, bet jis per NBA finalinių varžybų seriją, vykusią šiemet birželio mėnesį, geriau turėjo sėdėti ant atsarginių suolo. To, be abejo, nebuvo, tačiau taip nusprendė kompiuterinė programa Lenovo Stat, sukurta vienos iš didžiausių pasaulyje kompiuterių gamintojų – korporacijos Lenovo Group Ltd.
Lenovo Stat apskaičiavo, kad geriausia žaidėjų kombinacija Miami Heat komandai per finalines varžybas turėjo būti Dveinas Veidas (Dwyane Wade), Džeimsas Pose (James Posey), Haris Peitonas (Gary Payton), Entonis Valkeris (Antoine Walker) ir Alonzo Mourningas (Alonzo Mourning). Šakilo, vieno iš geriausių NBA krepšininkų, 11 kartų žaidusio 'Visų žvaigždžių' rungtynėse ir turinčio vieno iš 50 geriausių žaidėjų NBA istorijoje titulą, šiame sąraše nebuvo. Vietoj jo į startinį penketuką programa įtraukė Alonzo Mourningą.

Lenovo sukūrė šią programą įgyvendinant dalį partnerystės sutarties su NBA, pagal kurią Lenovo aprūpins kompiuteriais NBA krepšinio komandų trenerius ir teisėjus trisdešimtyje JAV sporto arenų.

NBA komisaras Deividas Šternas (David Stern), pasakęs, kad šių kompiuterių renkami statistiniai duomenys bus ypač naudingi treneriams, vis tik atsisakė komentuoti šios programos rekomendaciją neleisti žaisti Šakilui, pajuokavęs, kad jie draugai.

Gal būt jau netrukus kuris nors treneris nuspręs leisti pavadovauti žaidimui ir šiai programai?


Scientific American

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.