Pirmas puslapis
Naujas BenQ Blue-ray DVD prietaisas
12-07-2006

Taivano elektronikos gamintojas BenQ paskelbė, kad netrukus, jau rugpjūčio pradžioje, prekyboje pasirodys naujas Blue-ray (mėlynojo lazerio spindulio) formato įrašantysis DVD prietaisas. Jo kaina bus 799 eurų. Taip BenQ taps viena pirmųjų, pagaminusi komercinį Blue-ray DVD įrašytuvą ir stos į konkurencinę kovą su šios technologijos išradėjais ir rėmėjais: Sony, Pioneer, Philips.

Specialistai pažymi, kad pirmosios kartos Blue-ray DVD prietaiso siūloma kaina bus labai agresyvi, nes kol kas kitų gamintojų kaina viršija 1400 eurų. Labai svarbu ir tai, kad gana netikėtai pasirodęs BenQ prietaisas padės Blue-ray technologijos kovai su Toshiba siūlomu kitu formatu, vadinamu HD DVD. Toshiba įrašantieji DVD prietaisai šiuo metu kainuoja apie 400 eurų.

Abiejų standartų DVD diskuose telpa maždaug 50 MB duomenų, daugeliu atveju jie gali įrašyti ir standartinius CD ir DVD diskus. Tačiau manoma, kad ilgainiui išliks tik vienas standartas, panašiai, kaip tai atsitiko konkuruojant Betacam ir VHS video standartams aštuntame ir devintame XX amžiaus dešimtmetyje. O nugalėtojai taps namų video rinkos, vertinamos 24 milijardais dolerių, karaliais.

 Reuters

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.