Pirmas puslapis
Paklausi profesija - bloga reputacija
30-03-2006

Paklausiausia profesija pasaulyje turi blogiausią reputaciją, teigia rinkodaros specialistė dr. Karen Kennedy. 'Manpower' kompanijos atliktas tyrimas parodė, kad 40% darbdavių 23-ose pasaulio šalyse patiria sunkumus surandant darbuotojus į paklausiausią pardavimų vadybininko pareigybę.

Neišmanančio, tačiau daug kalbančio pardavėjo stereotipas nebeatitinka tikrovės. Iš tiesų dabar trūksta profesionalių  - įsigilinusių į techninius ir verslo aspektus bei etiškai dirbančių  - pardavėjų. Siekiant laimėti konkurencinę kovą, šiandien nebepakanka pasiūlytos mažesnės kainos ar aukštesnės kokybės, konkuruojama demontuojant parduodamų gaminių išmanymą bei geriau aptarnaujant klientus. Patrauklioms, gerai apmokamoms pardavimų vadybininkų vakancijoms užpildyti nerandama pakankamai tinkamų kandidatų sveikatos apsaugos prietaisų bei prabangos prekių (pvz.: vyno ar juvelyrinių dirbinių) pardavimams. Esant tai pačiai gaminio kokybei ir kainai, santykio su pirkėju sėkmę nulemia pardavimų vadybininkas.

Newswise

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.