Pirmas puslapis
Kinija ir Rusija planuoja jungtinę misiją į Marsą
23-08-2006

Trečiadienį Kinijos kosmoso technologijos akademija paskelbė, kad 2009 metais Rusija ir Kinija planuoja pradėti bendrą misiją rinkti Marso ir vieno Marso mėnulių uolienų pavyzdžių.

Rusija paleis erdvėlaivį, o Kinija parūpins visa reikiama tyrinėjimų įranga, teigia  Ye Peijian (Kinijos kosmoso technologijos akademijos vyr. mokslininkas). Tai bus kitas Kinijos žingsnis stengiantis užimti pirmaujančias pozicijas kosmoso tyrinėjime.

Praeitą mėnesį  Sun Laiyan (Kinijos nacionalines kosmoso administracijos direktorius) paskelbė, kad Kinija sieks tarptautinio bendradarbiavimo tyrinėjant Mėnulį ir tolesnes kosmoso platybes.
Anot spaudos pranešimų, Kinija tikisi paleisti pirmąjį mėnulio zondą jau kitais metais. Zondas skries Mėnulio orbita visus metus, rinks duomenis apie Mėnulio paviršių ir aplinką.

2003 Kinija tapo trečia šalimi, po JAV ir Sovietų Sąjungos, kuri nuskraidino žmogų į kosmosą. 2005 spalį Kinija pasiuntė 2 žmones į žemės orbitą. Kitą skrydį Kinija planuoja 2007 m.

Reuters

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.