Pirmas puslapis
Psichopatų smegenys skiriasi
04-12-2006

Mokslininkai teigia, kad biologinių smegenų skirtumų dėka galima atskirti psichopatus nuo kitų žmonių. Britanijos psichiatrijos žurnalas praneša, jog įvertinant veido išraiškų emocijas psichopatų smegenų aktyvumas yra sumažėjęs. Lyginant su kontroline sveikų savanorių grupe ypač išsiskyrė atsakas į bailias veido išraiškas. Tokie tyrimų rezultatai leidžia tyrėjų grupei iš dalies paaiškinti psichopatišką elgesį.

Kriminaliniai psichopatai – tai žmonės, pasižymintys agresyvia ir antisocialine asmenybe, kuriai nebūdingas emocinis įsijautimas. Tokie žmonės gali įvykdyti baisius nusikaltimus, tokius kaip išprievartavimas ar žmogžudystė, o apžiūrimi nerodo jokio sąžinės graužimo ar kaltės jausmo.

Atsižvelgiant į naujausius tyrimų duomenis teigiama, kad dėl trūkumų, kurie neleidžia kituose žmonėse atpažinti veidu bei balsu perduodamų sielvarto, baimės ir liūdesio išraiškų, psichopatinių sutrikimų turintiems žmonėms nebūdingas įsijautimas į kitus asmenis.

BBC News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.