MOKSLASplius.lt

VGTU siūlo pirmąją Lietuvoje kūrybinių industrijų studijų programą

Vilniaus Gedimino technikos universitete – dar viena nauja studijų programa. Universitetas šiemet stojantiesiems parengė pirmąją Lietuvoje Kūrybinių industrijų pagrindinių dieninių studijų programą.

„Modernią Kūrybinių industrijų studijų programą, orientuotą į kūrybinį verslą, sujungiančią informacinių technologijų, kūrybinius-meninius ir verslumo gebėjimus, mes pasiūlėme vieni iš pirmųjų Lietuvoje. Ji skirta rengti specialistus, galinčius dirbti kūrybiškumo reikalaujančiuose versluose: telekomunikacijų (televizija, radijas, spauda, kompiuterinės laisvalaikio programos), komunikacijų (marketingas, viešieji ryšiai ir pan.), t. y. tokiuose, kuriuose kuriama arba panaudojama didžioji dalis kūrybinių produktų“, – sakė programos iniciatorė VGTU docentė Jūratė Černevičiūtė.

Kūrybinių industrijų programa yra orientuota į tarpdisciplininį studijuojančiųjų parengimą: suteikia verslumo žinių ir įgūdžių įvairovę, lavina gebėjimus veikti skirtingų sričių (kultūros, meno, verslo, informacinių technologijų) sąveikų tinkle.

VGTU studentai turi daug galimybių nuo trijų mėnesių iki vienerių metų praleisti vienoje iš Europos šalių studijuodami arba rengdami baigiamąjį darbą. Jau ne vienus metus universitetas pirmauja šalyje pagal akademinių mainų programą ERASMUS. Kas penktas Lietuvos studentas, išvykstantis pagal šią programą, yra iš VGTU. Universitetas yra pelnęs Europos Komisijos ECTS (angl. European Credit Trasfer System) ženklą ir yra pripažįstamas patikimu bendradarbiavimo partneriu. Tokį įvertinimą turi tik 17 Europos universitetų.

VGTU – pirmoji Lietuvos aukštoji mokykla, atidariusi naktinę interneto skaityklą. Dabar ji ypač populiari ir tarp studentų, ir tarp kitų bendruomenės narių. Daugelis universiteto gyvenimo sričių yra visiškai kompiuterizuotos. Tai leidžia studentams ir dėstytojams produktyviai bendradarbiauti tarpusavyje ir su kolegomis visame pasaulyje. Universitete veikia nemokamas internetas, bendrabučiuose įrengti kompiuteriniai tinklai, studentams suteikti elektroninio pašto adresai. Paskaitų tvarkaraščius, egzaminų rezultatus, darbų užduotis jie randa internete arba vidaus tinkle.

Universitetas jau kelerius metus yra viena populiariausių šalies aukštųjų mokyklų ir šiemet tikisi išlaikyti turimas pozicijas. Šioje aukštojoje mokykloje galima studijuoti ne tik įvairius inžinerijos mokslus, bet ir įgyti architekto, lakūno ar skrydžių vadovo specialybes. Universitetas siūlo net 44 pagrindinių, 2 vientisųjų ir 47 magistrantūros studijų programas. Galima rinktis dienines, neakivaizdines, vakarines ar nuotolines studijas.


Doc. Romualdas Kliukas