MOKSLASplius.lt

VGTU įteiktas 50-tūkstantasis diplomas

Birželio 20 d. VGTU buvo įteiktas 50-tūkstantasis absolvento diplomas. Jį gavo Aplinkos inžinerijos fakulteto Energetikos ir termoinžinerijos studijų programos Energetikos planavimo specializacijos magistrantė Evelina Trutnevytė. Šiemet Aplinkos inžinerijos fakultetą baigė 514 absolventų.

„Dėkoju VGTU už diplomą ir suteiktas žinias. Man teko stažuotis Danijoje ir Šveicarijoje, bet įsitikinau, kad Vilniaus Gedimino technikos universitetas specialistus parengia ne blogiau už minėtų šalių universitetus. Taigi sugebėkime įvertinti tai, ką turime“, – priimdama diplomą kalbėjo Evelina.

Evelina Trutnevytė 2002 m. baigusi Vilniaus licėjų pradėjo studijuoti Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakultete Aplinkosaugos specialybę. Vėliau, trečiame kurse, ji pasirinko Pastatų energetikos studijų programą. Evelina visada buvo tarp geriausių studentų. Už labai gerą mokymąsi 6 semestrus bakalauro studijose ir 2 semestrus magistrantūros studijose jai buvo skirtos vardinės stipendijos, tarp jų 6 kartus buvo skirta aukščiausia Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino vardo stipendija. Jos bakalauro darbo Kalvarijos miesto Mokyklos kvartalo centralizuoto aprūpinimo šiluma sistemos renovacija (vadovas doc. V. Lukoševičius) buvo įvertintas puikiai. Energetikos bakalauro studijas 2006 m. Evelina baigė su pagyrimu.

Tais pačiais metais ji buvo priimta studijuoti Energetikos ir termoinžinerijos magistrantūros studijų programą Energetinio planavimo specializaciją. Čia jai vėl buvo skiriamos vardinės stipendijos. Evelinos susidomėjimas miestų energetinių sistemų planavimu ypač sustiprėjo pasirinkus baigiamojo darbo temą Integruoto urbanistinio modulio aprūpinimo energija sistemų tyrimai (vadovas – prof. V. Martinaitis). Darbas buvo įvertintas puikiai ir tapo rimtu pagrindu gilesniam mokslo tiriamajam darbui.

Paskutiniaisiais magistrantūros studijų metais ji studijavo Alborgo universitete ir apgynė rudens semestro darbą, gavo labai aukštą įvertinimą. Pavasarį, rengdama baigiamąjį darbą ir laimėjusi stipendiją, ji sėkmingai dirbo tyrimų grupėje Ciuricho federaliniame technikos institute Energetinių sistemų laboratorijoje. Baigusi šį darbą dar spėjo grįžti į VGTU ir apginti magistro baigiamąjį darbą. Būdama Ciuriche ji laimėjo vieną Danijos ambasados Lietuvoje skelbto konkurso iš antrųjų premijų už esė apie klimato kaitą. Apgynusi magistro diplomą ji išvyks į vasaros mokyklą Darni plėtra ir energetinis planavimas Norvegijoje.


Žilvaras Zinkevičius