MOKSLASplius.lt

APDOVANOTA RAŠTINGIAUSIA UŽSIENIO LIETUVĖ

Raštingiausią užsienio lietuvę Jurgitą Laurinėnaitę sveikina Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas UšackasVilniuje vasario 28 d. Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pasveikino geriausiai nacionalinį diktantą parašiusią užsienyje gyvenančią lietuvę – Vokietijoje studijuojančią Jurgitą Laurinėnaitę – ir įteikė jai atminimo dovaną.

„Smagu, kad meilė gimtajam žodžiui vienija mūsų tautiečius. Užsienyje gyvenantys lietuviai – neatsiejama tautos ir valstybės dalis, o kiekvieno lietuvio patirtis, kad ir kur jis ar ji gyventų, yra svarbi ir reikalinga Lietuvai“, – sakė ministras V. Ušackas.

Antrąją ir trečiąją vietas laimėjo Jungtinėje Karalystėje gyvenantys Daiva Aleknavičiūtė ir Laurynas Barkauskas. Jie bus apdovanoti Lietuvos ambasadoje Jungtinėje Karalystėje.

Ministras savo kalboje taip pat pažymėjo, kad Nacionalinio diktanto konkursas jau tapo kasmetine pasaulio lietuvius vienijančia švente ir padėkojo visiems organizatoriams.

Raštingiausi užsienio lietuviai renkami po pirmojo rato, galintys atvykti į Lietuvą – dalyvauja finale.

2009 Nacionalinį diktantą rašė 457 užsienyje gyvenantys tautiečiai, 2008 – 443, 2007 – 303. Pasaulio lietuviai tuo pačiu metu diktantą rašė Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje.

2007 ir 2008 m. raštingiausio užsienio lietuvio titulas atiteko Belgijoje gyvenantiems lietuviams – Ričardui Ulonui ir Ramunei Šmulkštytei.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento
Spaudos ir viešųjų ryšių skyriaus informacija



Nuotraukoje:

Raštingiausią užsienio lietuvę Jurgitą Laurinėnaitę sveikina Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas