MOKSLASplius.lt

Skelbimai 2006/12/21



2007 m. gegužės 23-27 d. Vilniaus Universitete įvyks 8-tasis tarptautinis simpoziumas


„Sistemos su greitaja jonų pernaša“.

Simpoziumą rengia Vilniaus Universiteto Fizikos fakulteto Radiofizikos katedra. Internetinis simpoziumo puslapis yra http://rfk.ff.vu.lt/issfit8



LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJOS
PREZIDIUMAS,


remdamasis Mokslų akademijos Statuto 20.21 punktais, praneša apie laisvas šių specialybių Lietuvos mokslų akademijos narių vietas ir kandidatų joms užimti iškėlimo tvarką:


Humanitarinių ir socialinių mokslų skyriuje

1 tikrojo nario (filosofija);
2 narių korespondentų (lietuvių literatūra, istorija);
1 nario eksperto (teisė);

Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriuje

2 narių korespondentų (chemija, matematika);
1 nario eksperto (chemija);

Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriuje

2 narių korespondentų (biologija, medicina);
1 nario eksperto (medicina);

Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriuje

1 nario eksperto (agronomija);

Technikos mokslų skyriuje

1 tikrojo nario (medžiagų inžinerija).

Mokslų akademijos tikraisiais nariais (akademikais) ir nariais korespondentais renkami Lietuvos mokslininkai, praturtinę mokslą ir kultūrą didelės reikšmės darbais. Išimtiniais atvejais renkami žymūs menininkai bei rašytojai.
Lietuvos mokslų akademijos nariais ekspertais renkami žymūs mokslo sričių specialistai penkeriems metams ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.
Mokslo ir studijų įstaigų senatai (tarybos), Mokslų akademijos tikrieji nariai ir nariai korespondentai turi teisę iki 2007 m. sausio 10 d. iškelti kandidatus pagal skelbime nurodytą specialybę.

Lietuvos mokslų akademijai apie iškeltą kandidatą mokslo ir studijų įstaigų senatai (tarybos) pateikia posėdžio protokolo išrašą nurodydami iškėlimo motyvus. MA tikrieji nariai ar nariai korespondentai - motyvuotą raštą dėl keliamo kandidato. Taip pat pateikiami kandidatų biografiniai (gyvenimo aprašymas) ir asmens dokumentų duomenys (paso numeris, išdavimo vieta ir data, asmens kodas, socialinio draudimo pažymėjimo numeris), mokslo darbų apžvalga, spausdintų mokslo darbų sąrašas, mokslo laipsnių bei vardų diplomų kopijos ir fotonuotrauka.

Dokumentai priimami Lietuvos mokslų akademijos prezidento sekretoriate, Gedimino pr. 3, LT-01103 Vilnius, tel. (8 ~ 5) 261 3651.