MOKSLASplius.lt

Užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams skelbiamas konkursas mokslo premijoms gauti

Švietimo ir mokslo ministerija skelbia konkursą užsienyje gyvenantiems lietuvių kilmės mokslininkams mokslo premijoms gauti. Iki vasario 28 dienos užsienio šalių lietuvių bendruomenės gali siūlyti savo kandidatus. Šalyse, kuriose tokių bendruomenių nėra, paraiškas premijai gauti gali teikti patys mokslininkai.

Konkurse gali dalyvauti mokslo laipsnį ir (ar) pedagoginį vardą turintys Lietuvos Respublikos piliečiai, ilgiau nei trejus metus nuolat gyvenantys užsienyje, bei lietuvių kilmės asmenys, pateikę lietuvių kilmę įrodančius dokumentus.

Atrankos komisijos išrinktiems mokslininkams bus iškilmingai įteiktos 5 premijos: premija už pastarojo dešimtmečio laimėjimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje humanitarinių ir socialinių mokslų srityse; premija už pastarojo dešimtmečio laimėjimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje fizinių, biomedicinos ir technologinių mokslų srityse; už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir laimėjimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityse; už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir laimėjimus fizinių, biomedicinos ir technologinių mokslų srityse ir premija už mokslo laimėjimų bei patirties sklaidą.

Premijos dydis – 13 000 Lt.

Premijas gavusieji mokslininkai atvykę į Lietuvą skaito viešas paskaitas Lietuvos mokslo bendruomenei.

Premijų tikslas – skatinti mokslininkus puoselėti lietuvybę bei siekti, kad jei garsintų Lietuvą, palaikyti glaudžius ryšius su lietuviais mokslininkais, skatinti dalyvauti bendrose mokslo programose.

Tai jau ketvirtas mokslo premijų konkursas. Šiuo metu mokslo premijomis apdovanoti 11 iškilių lietuvių mokslininkų, gyvenančių įvairiose pasaulio valstybėse: JAV, Lenkijoje, Australijoje, Japonijoje, Prancūzijoje.

Išsamesnę informaciją apie konkursą galima rasti Švietimo ir mokslo ministerijos interneto svetainėje adresu http://www.smm.lt/naujienos/konkursai.htm

Daugiau informacijos teirautis: Švietimo ir mokslo ministerija, Aušra Gribauskienė, tel. (8 5) 219 01 19, el. paštas ausra.gribauskiene@smm.lt, šiuo adresu ir faksu +370 5 219 01 00 taip pat priimamos paraiškos ir dokumentai.