MOKSLASplius.lt

KTU studentai užvaldo darbo rinką

Studentai mugėje „KTU Karjeros dienos 2010“Kovo 17 d. Kauno technologijos universitete (KTU) vyko kasmetinė didžiausia Baltijos šalyse įmonių ir studentų kontaktų mugė KTU Karjeros dienos 2010. KTU studentais, kaip būsimais darbuotojais, susidomėjo stabiliausios Lietuvos įmonės, didžiausios šalyje užsienio kapitalo kompanijos ir kelios visame pasaulyje žinomos tarptautinės bendrovės. Šiemet renginyje dalyvavo net 50 sėkmingai veikiančių įmonių, iš kurių užsienio kapitalo kompanijos sudaro apie 30 proc.

„Dauguma Lietuvos ir užsienio kompanijų supranta KTU rengiamų specialistų perspektyvumą, domisi rinkos tendencijomis, todėl savo ateitį ir veiklos rezultatyvumą sieja būtent su jais“, – teigė KTU Karjeros centro vadovė Kristina Bakšaitė. Pasak šiųmetėje kontaktų mugėje dalyvavusių įmonių atstovų, maždaug pusė jų personalo yra esami KTU studentai arba absolventai. „Tai rodo puikų universiteto absolventų pasirengimą ir savo srities veiklos išmanymą“, – teigė renginio mecenatas AB ABB viceprezidentas Kęstutis Jablonskis.

Kasmet organizuojamos KTU Karjeros dienos naudingos ir studentams, ir įmonėms. „Dalyvaujančios įmonės randa puikių darbuotojų, padidina apyvartą, gaminamais produktais ar teikiamomis paslaugomis sudomina daugiau žmonių. Studentams tai puiki galimybė sužinoti aktualios informacijos apie karjeros galimybes, jų srities specialistų poreikį, praktikos vietas ir šalia teorinių žinių įgyti praktinių“, – renginio atidaryme kalbėjo KTU rektorius prof. Raimundas Šiaučiūnas.

Šiemet kontaktų mugėje dalyvavusių įmonių atstovai džiaugėsi dideliu motyvuotų ir aktyvių studentų būriu. Jaunimas domėjosi įsidarbinimo galimybėmis, aiškinosi, kokiomis savybėmis turi pasižymėti asmuo, norintis įsidarbinti konkrečioje įmonėje, kokių įgūdžių privalo įgyti siekdamas karjeros.

Kasmet įmonių ir studentų kontaktų mugėje apsilanko daugiau nei 3 000 perspektyvių, darbo rinkos tendencijomis besidominčių KTU studentų, dalyvauja kelios dešimtys stabiliai veikiančių Lietuvos ir užsienio įmonių. Per penkerius metus KTU Karjeros dienose jau dalyvavo 424 įmonės ir 12 500 studentų. KTU Karjeros centro duomenimis, vien pernai po KTU Karjeros dienų darbo ar praktikos vietą rado daugiau nei 400 studentų.


* * *


Kovo 17 d. popietę vykusiame įmonių atstovų ir intelektualiausių KTU studentų bendradarbiavimo renginyje KTU Ingenium 2010 dalyvavo net dvylika gabiausių, labiausiai motyvuotų studentų. Po intensyvaus darbo komandomis, ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių, gebėjimo greitai orientuotis įvairiose situacijose demonstravimo paskelbti trys geriausieji – Irena Stankevičiūtė, Kęstutis Bartkus ir Laima Šlapkauskaitė.