MOKSLASplius.lt

Klaipėdos apskrities odontologams – Nacionalinės pažangos premijos laureato patirtis

Balandžio 22 d. Palangos viešbučio Vanagupė konferencijų salėje Nacionalinės Jaunimo pažangos premijos laureatas med. dr. Tomas Linkevičius vedė mokymus Implantų protezavimas: nuo pavienių vainikėlių iki CAD/CAM technologijų. Vienos dienos mokymų metu daugiau nei 40 odontologų iš Klaipėdos apskrities ir kitų Lietuvos regionų pateikta praktiškos ir lengvai klinikinėje praktikoje pritaikomos informacijos.

Vilniaus mokslo grupės bei Vilniaus implantologijos centro organizuojami mokymai pateikia pačią naujausią ir aktualiausią mokslinę informaciją, reikalingą klinikiniam odontologų darbui. Mokymų metu pateikiami konkretūs darbo su pacientais pavyzdžiai, video konferencijos metu mokymų dalyviai gali tiesiogiai stebėti atliekamą medicininę procedūrą. Dr. Tomas Linkevičius

Su kolegomis savo patirtimi Jaunimo pažangos laureatas dr. T. Linkevičius dalijasi atvirai, nevengia aptarti ir nesėkmių. Pasak jaunojo mokslininko T. Linkevičiaus, padarytos klaidos duoda vertingiausias pamokas.

„Sukauptos žinios negali būti slepiamos vien tam, kad galėtų pasitarnauti konkurentams arba nepatogu apie tai kalbėti su kolegomis. Noriu vystyti odontologijos tyrimus ir juos pritaikyti Lietuvoje, skelbti savo idėjas ir tyrimų rezultatus tiek tarptautinėje spaudoje, tiek kolegoms visoje Lietuvoje,“ – teigia dr. T. Linkevičius, mokymus odontologams vedęs Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Druskininkuose, taip pat skaitantis paskaitas Vilniaus universitete.

„Implantų atsiradimas odontologijoje maksimaliai praplėtė gydytojų galimybes padėti pacientui, tačiau labai svarbu viską atlikti nepriekaištingai ir tiksliai žinoti, kodėl pacientui siūlome vieną ar kitą protezavimo būdą,“ – teigiama mokymų apraše.

2009 m. Vilniaus mokslo grupė buvo įkurta tam, kad kurtų ir tobulintų medžiagas, technologijas ir metodus odontologijos mokslo vystymui Lietuvoje. Vilniaus mokslo grupė nuolat organizuoja mokymus, sėkmingai įgyvendino keletą mokslinių projektų, kurie tapo pagrindu straipsniams, išspausdintiems pasaulinio lygio žurnaluose. 32 metų med. dr. gydytojas odontologas-ortopedas T. Linkevičius yra šios grupės mokslinis vadovas.

T. Linkevičius baigė Kauno medicinos universiteto Stomatologijos fakultetą (2000 m.), Vilniaus universitete įgijo gydytojo odontologo-ortopedo specialybę (2004 m.). 2009 m. Rygos Stradins universitete apsigynė medicinos mokslų daktaro disertaciją.

Vilniaus implantologijos centro gydytojas su partneriais – periodontologu Algirdu Puišiu bei veido ir žandikaulių chirurgu Simonu Grybausku – nuolat tyrinėja ir pritaiko savo srities naujoves, spausdina mokslinius straipsnius įvairiuose medicininiuose žurnaluose, skaito paskaitas mokslinėse konferencijose.

Nuo 2006 m. T. Linkevičius priimtas į tarptautinę organizaciją International College of Prosthodontists, vienijančią garsiausius pasaulio protezuotojus. 2009 m. pabaigoje už drąsą ir entuziazmą diegiant naujoves ir telkiant odontologus kūrybiniams ieškojimams T. Linkevičius apdovanotas Nacionaline Jaunimo pažangos premija.

 



Nuotraukoje: Dr. Tomas Linkevičius