MOKSLASplius.lt

Mums rašo


Gerb. Mokslo Lietuvos vyr. redaktoriau,

Leidinyje taip pat pateikiame informaciją apie mums, Lietuvos nacionalinės komisijos sekretoriatui, žinomą UNESCO suteiktą finansinę paramą įvairioms Lietuvos įstaigoms bei institucijoms nuo pat 1991 m., kuomet Lietuva tapo UNESCO nare. Daugiau informacijos apie finansinę paramą gavusius projektus Jums galėtų suteikti projektų vykdytojai bei Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato darbuotojai. Nuoširdžiai tikime, jog leidinys UNESCO Lietuvoje Jums bus įdomus ir naudingas.

Nuoširdžiai dėkodami už malonų bendradarbiavimą siunčiame Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos 2005 metų veiklos ataskaitą. Taip pat maloniai siunčiame leidinį UNESCO Lietuvoje, skirtą UNESCO 60-mečiui. Šiame leidinyje pristatome pagrindines UNESCO veiklos kryptis, projektus bei programas ir apibendrintą informaciją apie UNESCO veiklos įgyvendinimą Lietuvoje. Leidinyje taip pat pateikiame informaciją apie mums, Lietuvos nacionalinės komisijos sekretoriatui, žinomą UNESCO suteiktą finansinę paramą įvairioms Lietuvos įstaigoms bei institucijoms nuo pat 1991 m., kuomet Lietuva tapo UNESCO nare. Daugiau informacijos apie finansinę paramą gavusius projektus Jums galėtų suteikti projektų vykdytojai bei Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato darbuotojai. Nuoširdžiai tikime, jog leidinys UNESCO Lietuvoje Jums bus įdomus ir naudingas.

Taip pat Jūsų dėmesiui siunčiame leidinį Vilniaus universiteto herbariumo senoji kolekcija ir atvirukų rinkinį (4 vnt.). Šie leidiniai - unikalus UNESCO Dalyvavimo programos paramą gavusio projekto Vilniaus universiteto herbariumo senųjų piešinių restauravimas ir išsaugojimas baigiamoji studija. 1997 metais, perkeliant Vilniaus universiteto herbariumą į naujas patalpas, spintose tarp sudžiovintų augalų kolekcijų buvo aptiktas vertingas XIX a. augalų ir grybų piešinių rinkinys, sudarytas iš 112 lakštų. Akvarele pieštų piešinių kolekcija buvo kritinės būklės ir dėl šios priežasties prieinama tik nedideliam specialistų ratui. Šiuo piešinių rinkiniu susidomėta 2002 metais, - Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje Tarptautinės biologinės įvairovės dienos proga buvome surengę parodą, kurioje buvo pristatyti vertingiausi ir gražiausi kolekcijos piešiniai. 2004-2005 metais Vilniaus universiteto herbariumo senieji botaniniai piešiniai buvo nuosekliai ištyrinėti, restauruoti ir paruošti saugoti.

Daugiau informacijos apie Nacionalinės UNESCO komisijos veiklą galima rasti interneto svetainėje adresu www.unesco.lt

Linkime sėkmės Jūsų tolimesniuose darbuose.

Pagarbiai,

Generalinė sekretorė Asta Dirmaitė