MOKSLASplius.lt

„Technoramoje“ robotus nurungė žaidimas „Eko-miestas“

 

Rektoriaus prizas už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą „Eko-miestas“ buvo įteiktas KTU Informatikos fakulteto studentams Mantui Kavaliauskui, Mantui Radvilai ir Arvydui BurduliuiGegužės 4 d. Kauno technologijos universitete (KTU) duris atvėrė tradicinė jaunųjų mokslininkų darbų paroda-konkursas Technorama 2010.

Kaip ir kasmet, skirtingų sričių studentai pristatė mokslinius išradimus, kurie gali būti pritaikyti praktiškai. Šiemet parodoje jų buvo net 61, daugiausia – telekomunikacijų, elektronikos, valdymo inžinerijos ir informacinių technologijų sričių darbų. Tarp jų visa grupė robotų, inovacijų, skirtų žmogaus sveikatos priežiūrai, mokomųjų žaidimų: medikams ir medicinos mokslų studentams skirtas MedGame, visiems gyventojams internetu pasiekiamas ir ekologiškai mąstyti skatinantis Eko-miestas, internetinis mokslinės fantastikos žanro naršyklinis žaidimas Nebula 44 ir kiti.

Anot parodos Technorama organizatorės KTU Inovacijų skyriaus vedėjos doc. Violetos Kaunelienės, šiemet buvo ypač daug gerų darbų, todėl nuspręsta padidinti laimėtojų skaičių.

Rektoriaus prizą (1 500 Lt) pelnė Informatikos fakulteto studentų trio (Mantas Kavaliauskas, Mantas Radvila ir Arvydas Burdulis) už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą Eko-miestas. Realaus laiko kompiuterių sistemų centro įsteigta nominacija Plačiausiai versle pritaikomas darbas atiteko Laimonui Bartušiui už darbą Virtualus instrumentas otoakustinės emisijos signalams registruoti, o inovatyviausiu pripažintas Edgaro Vaštako darbas Lazerinis kampinio enkoderio žymių disko kokybės kontrolės įrenginys.

„Vienas mokslininkas yra pasakęs, kad jei universitetuose būtų bent 15 proc. tokių studentų, kokius šiandien matome pristatančius savo išradimus, Lietuvoje krizės nebūtų“, – įteikdama apdovanojimus šmaikštavo parodos Technorama organizatorė doc. V. Kaunelienė ir pridūrė, kad didžioji dalis Technoramoje pristatomų sprendimų jau yra diegiami verslo įmonėse. Nemažai ankstesnėse parodose eksponuotų darbų vėliau buvo įvertinti šalies mastu.


Parengta pagal KTU informaciją

 



Nuotraukoje:

 

Rektoriaus prizas už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą „Eko-miestas“ buvo įteiktas KTU Informatikos fakulteto studentams Mantui Kavaliauskui, Mantui Radvilai ir Arvydui Burduliui