MOKSLASplius.lt

Knygos apie Feliciją Bortkevičienę pristatymas Kaliningrade


 Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade sausio 20 dieną įvyko istoriko ir diplomato Liudo Subačiaus knygos „Aplenkusi laiką. Felicija Bortkevičienė 1873-1945“ pristatymas.

Knygoje pristatomi svarbiausi įžymios XIX a. pabaigos – XX a. vidurio visuomenės veikėjos, politikės, spaudos mecenatės, kelių labdaringų organizacijų įkūrėjos ir vadovės, moterų judėjimų dalyvės Felicijos Bortkevičienės gyvenimo įvykiai, jos vaidmuo tautinio atgimimo procesui ir demokratijos tarpukario Lietuvoje įtvirtinimui.

Renginyje dalyvavo Karaliaučiaus krašte dirbantys lietuvių kalbos mokytojai, lietuvių bendruomenės atstovai, Rusijos valstybinio Imanuelio Kanto universiteto dėstytojai ir studentai, konsulato darbuotojai ir kiti besidomintys Lietuvos istorija.

Iki šios knygos pasirodymo kiek plačiau visuomenei buvo žinoma kitos iškilios asmenybės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės vaidmuo lietuvių tautiniame atgimime, tačiau L. Subačiaus monografija „grąžina“ į visuomenės atmintį ir F. Bortkevičienės atminimą.

Istorinį F. Bortkevičienės reikšmingumą patvirtina jos pavardės įtraukimas į „Biografinį moterų judėjimų ir feminizmo žodyną XIX-XX a. Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje“.

2006 metais knygos autorius tapo Kalbos (F. Bortkevičienės) premijos laureatu.

Istorikas ir diplomatas Liudas Subačius Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade pristato savo knygą

 


Užsienio reikalų ministerijos  Informacijos ir viešųjų ryšių  departamentas


Spaudos ir viešųjų ryšių skyrius


 

Nuotraukoje: 

Istorikas ir diplomatas Liudas Subačius Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade pristato savo knygą