MOKSLASplius.lt

Informacinė visuomenė Lietuvoje: raida ir perspektyvos

Gyvename nepaprastai sparčios mokslinės bei technologinės pažangos amžiuje, kuriame informacija bei kas sekundę didėjantys jos kiekiai verčia kalbėti apie reikšmingus visuomenės pokyčius. Iš pradžių tik tarp sociologų naudota „informacinės visuomenės“ sąvoka, šiuo metu atrodo kelia susidomėjimą ir platesniam ratui Lietuvos žmonių. Kas yra informacinė visuomenė? Ar mūsų šalyje galima įžvelgti jos formavimąsi? Kokia yra tokios visuomenės ateitis?

Į šiuos bei kitus aktualius klausimus ketinama atsakyti balandžio 26-28 d., Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Studentų mokslinės draugijos (VU KF SMD) rengiamoje respublikinėje mokslinėje konferencijoje „Informacinė visuomenė Lietuvoje: raida ir perspektyvos“. Konferencijoje dalyvaujantys pranešėjai bandys įvertinti informacinės visuomenės sklaidą tiek Lietuvos Respublikos institucijose bei įstaigose, tiek nevyriausybinėse ir verslo organizacijose. Bus keliamos ne tik teorinės, bet ir praktinės informatizacijos problemos, o remiantis lyginamosios analizės tyrimais bus siekiama atskleisti šio ir kitų veiksnių įtaką Lietuvos socialinei aplinkai, įžvelgti ateities perspektyvas.

Aktyvūs studentai, turintys interesų renginio temos atžvilgiu, kviečiami dalyvauti konferencijoje – susidomėjusieji turi užregistruoti savo pranešimų temas iki balandžio 8 d. adresu konferencija.kfsmd@gmail.com nurodydami vardą ir pavardę, pranešimo temą, mokslinį vadovą, aukštąją mokyklą bei studijų pakopą. Metodinius reikalavimus atitinkančias tekstines publikacijas privaloma atsiųsti iki balandžio 18 d. Pranešimui skiriama 10-15 minučių.

Konferencijoje dalyvauti gali ir laisvieji klausytojai, kuriais gali būti kiekvienas norintysis. Viskas ko reikia – tai tik renginio dienomis atvykti į Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete esančią JR5 auditoriją. Dalyvavimas nemokamas.

Daugiau informacijos apie renginį bei metodinius nurodymus galite rasti www.smd.kf.vu.lt interneto puslapyje.

Ugnius Babinskas

VU KF SMD Ryšių su visuomene koordinatorius