MOKSLASplius.lt

Lietuvė atstovaus Europos studentams

Lietuvos atstovė Karina Ufert nuo š. m. liepos 1-osios pradeda eiti Europos studentų sąjungos (angl. k. European Student Union – ESU) viceprezidentės pareigas. Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentė tarptautiniams ryšiams K. Ufert į ESU išrinkta Europos studentų atstovų balsų dauguma.

„Lietuvos studentų atstovai Europos studentų sąjungoje yra vieni pažangiausių ir aktyviausių narių. Tikiu, jog dėl mano naujos prisiimtos atsakomybės ir veiklos Lietuvos ir Europos studentų ryšys ne tik sustiprės, bet ir įgis naujų bendradarbiavimo, veikimo formų“, – teigia naujas pareigas Europos studentų sąjungoje pradedanti Karina Ufert.

Naujai išrinkta Europos studentų sąjungos viceprezidentė atsakinga už ESU veiklos struktūros pokyčius, veiklos politikos plėtrą ir formavimą, akademinius bei socialinius reikalus, komunikaciją, studentų teisių, ESU Studentų sąjungų-narių, žmogiškųjų išteklių stiprinimą, Bolonijos proceso įgyvendinimo stebėseną.

Primename, Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentė tarptautiniams ryšiams Karina Ufert savo kadencijos laiku surengė ne vieną Lietuvos studentų sąjungos tarptautinį projektą, leidinį, seminarą, vizitą, aktyviai plėtojo ryšius su Rytų, Pietų, Vakarų Europos Studentų atstovais. 2010-aisias Karina Ufert buvo išrinkta į Europos studentų sąjungos Vykdomąjį komitetą. Vykdomojo komiteto atstovai padeda formuoti, įgyvendinti ESU tikslus bei pagrindines veikimo gaires ir koordinuoja kitų organizacijos komitetų veiklą.

Lietuvos studentų sąjunga yra aktyvi Europos studentų sąjungos narė nuo 1998 m. ESU vienija 50 nacionalinių studentų sąjungų iš 37 šalių. Europos Studentų sąjunga savo veiklą pradėjo 1982 m. Ji atstovauja visų Europos studentų interesams aukštojo mokslo klausimais, bendradarbiauja su Europos Taryba, UNESCO, Bolonijos proceso propaguotojais Europoje ir kitomis Europos aukštojo mokslo klausimus nagrinėjančiomis institucijomis.


Simona Juočepytė
Lietuvos studentų sąjungos asistentė ryšiams su visuomene