MOKSLASplius.lt

Skelbimai 2007/09/20


Premijos užsienio lietuviams


Už mokslo laimėjimus tarptautiniu mastu ir ryšių su Lietuva stiprinimą paskirtos mokslo premijos užsienio lietuviams. Vilniaus nuotolinių studijų centre posėdžiavusi komisija iš 11 kandidatų išrinko 3 iškiliausius lietuvių mokslininkus, kurie bus pagerbti premijomis.

Premija už mokslo laimėjimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje skirta Algiui Mickūnui, Ohajo (JAV) universiteto profesoriui, filosofui. Premija už mokslo laimėjimus fizinių, biomedicinos ir tiksliųjų mokslų srityse skirta Rimui Vaičaičiui, Ilinojaus (JAV) universiteto profesoriui, aviacinės ir kosminės inžinerijos specialistui. Premija už mokslo patirties, laimėjimų sklaidą, mokslo ryšių tarp Lietuvos ir užsienio šalių plėtojimą skirta Danui Ridikui, Prancūzijos atominės energetikos komisariato CEA (Prancūzija) mokslo darbuotojui, branduolio fizikos specialistui.

Kandidatus mokslo premijoms gauti buvo pateikusios JAV, Italijos ir Prancūzijos lietuvių bendruomenės. Mokslo premijos dydis – 100 Lietuvos Vyriausybės nustatytų MGL (šiuo metu – 13 tūkst. Lt). Premijų tikslas – skatinti mokslininkus puoselėti lietuvybę bei siekti, kad jie garsintų Lietuvą, palaikytų glaudesnius ryšius su Lietuvos mokslo bendruomene, krašto lietuvių bendruomenėmis ir aktyviai dalyvautų jų veikloje, taip pat skatinti mokslininkus dalyvauti bendrose mokslo programose.

Kiekvienais metais teikiamos trys mokslo premijos: už laimėjimus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje, už mokslo laimėjimus fizinių, biomedicinos ir tiksliųjų mokslų srityse ir už mokslo sklaidą.

Premijas iškilmingai įteikti planuojama lapkričio mėnesį.


LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija


 

Fizikos institutas


Šių metų rugsėjo 28 d. 13 val. Fizikos institute (Savanorių pr. 231, Vilnius) vyks renginys, skirtas Lietuvos mokslų akademijos nario korespondento, profeseoriaus BOLESLOVO STYROS (1912–1993) mokslinei veiklai prisiminti. Prie Fizikos instituto bus atidengta jo atminimo lenta.

Maloniai kviečiame dalyvauti.


Direktorius