Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Paieškos sistema “Google“ pateiks informaciją kokybės, o ne kiekybės principu.
Paieškos sistema “Google“ pateiks informaciją kokybės, o ne kiekybės principu.
02-05-2005

 GOOGLE ateityje planuoja žymiai pagerinti naujienų pateikimą, jas grupuojant pagal kokybę, o ne dabartiniu principu – atsižvelgiant į naujienų datą ir ryšį su paieškos žodžiais. Ši paieškos sistema yra užpatentuota JAV ir visame pasaulyje (WO 2005/029368). Šiuo metu sistema paieškos metu pateikia tūkstančius nuorodų, net ieškant rezultatų pagal tokius paprastus žodžius, kaip „Irakas“, ir taip nukreipia vartotoją į naujus tinklapius. Šie yra sugrupuoti arba pagal jų ryšį su paieškos žodžiais, arba pagal datą, dėl to pati naujausia arba daugiausiai sukaupta informacija atsiranda pačiame milžiniško sąrašo priekyje. Tai reiškia, kad labiau autoritetingi straipsniai, kaip teigia CNN ar BBC, gali net nebūti tarp pirmojo puslapio rezultatų paprasčiausiai dėl to, kad jie nėra tokie nauji ar tiksliai atitinkantys raktinius žodžius, įvestus paieškos eilutėje. Dabar Google planuoja sukurti duomenų bazę, kuri palygins naujienų šaltinių patikimumą visame pasaulyje ir atitinkamai sugrupuos bet kokius paieškos rezultatus. Duomenų bazė bus sudaryta atsižvelgiant į naujienų šaltinių citavimą, straipsnio publikavimo internete trukmę, šalių skaičių, kurioms prieinamas straipsnis, ir pan. Beje, net pardavimai ir patarnavimai, remiantis tokiu principu, ateityje bus pateikiami, atsižvelgiant į jų kainą ir kompanijos reputaciją.

New Scientist

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.