Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Sony nusitaikė į knygų mylėtojus
Sony nusitaikė į knygų mylėtojus
06-01-2006

Sony mėgina pakartoti sėkmę, kuri lydėjo Apple kompaniją, kuomet ji pristatė savo grotuvą iPod, skirtą muzikai, taip pat ir atsisiunčiamai iš interneto, klausyti, tačiau šį kartą Sony taikinys – ne muzika, o knygos.
Elektronikos parodoje Las Vegase ji pristatė nedidelį elektroninį prietaisą, pavadintą 'Sony reader' – Sony skaitytuvu.

 


Skaitytuvo ekranas gali atvaizduoti tekstą taip pat kontrastingai, kaip ir spausdintinių knygų, ir korporacija labai tikisi kad šis prietaisas paskatins skaitytojus daugiau skaityti (ir be abejo pirkti) skaitmeninio formato knygų ir kitų leidinių.

Kol kas elektroninės knygos dar netapo populiarios tarp skaitytojų, nes pasirodė, kad žmonės vis vien atiduoda pirmenybę spausdintiems tekstams ir nelabai mėgsta skaityti iš kompiuterių ekranų.
Sony tikisi pakeisti jų įpročius – 6 colių (15 cm) įstrižainės nespalvotas ekranas neturi foninio apšvietimo, todėl nemirga ir nevargina akių, yra ypač kontrastingas, prietaisas gali rodyti ir pdf formato failus, paveiksliukus, groti mp3 muziką, sveria tik 250 gramų ir yra tik 14 mm storio. Jame panaudota JAV kompanijos e-Ink sukurta technologija, ekrane milijonų baltų ir juodų kapsulių pagalba suformuojanti raides.

Be abejo, jo sėkme priklausys nuo to, ką gi bus galima atsisiųsti į Sony skaitytuvą, todėl korporacija jau sudarė sutartis su Random House, Penguin, HarperCollins ir kitais knygų leidėjais, kurie pradės pardavinėti skaitmenines knygas savo interneto parduotuvėse.

Sony jau buvo pagaminusi panašų prietaisą Japonijos rinkai 2004 metais, pavadintą Librie, bet jis neprigijo dėl didelės kainos ir įvairių jo savininkams taikomų apribojimų.
Planuojama, kad naujasis skaitytuvas kainuos 300 – 400 JAV dolerių.

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.