Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Kava priverčia mus dažniau pasakyti 'taip'
Kava priverčia mus dažniau pasakyti 'taip'
06-05-2006

Jei jūs norite ką nors priversti patikėti jūsų požiūriu, pasistenkite, kad tas žmogus tuo metu turėtų rankoje puodelį kavos.
Mokslininkai iš Queensland Technologijos Universiteto atliko tokį tyrimą, diskutuodami su žmonėmis apie savanorišką eutanaziją bei abortus prieš ir po kavos gėrimo. Eksperimentas parodė, kad kofeinas akivaizdžiai padeda sistemiškam informacijos apdorojimui žmogaus smegenyse bei pagerina jų nuotaiką, kas irgi padidina sutikimo su siūlomais argumentais galimybę.
Vienas iš tyrimo autorių Dr Blake McKimmie mano, kad kofeinas taip pat padidina gebėjimą kruopščiau analizuoti gaunamą informaciją.

Šis darbas gali būti naudingas ir reklamų kūrėjams - jie gali pasistengti, kad reklama būtų transliuojama būtent tokiu metu, kai žmonės geria kavą, pavyzdžiui, pusryčių laiku.

Šio tyrimo rezultatai netrukus bus publikuojami leidinyje European Journal of Social Psychology.

 

News in Science

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Parašytas vytenis62 Data 2007-07-25 12:45:26
Tikiuos, kad tokius dalykus uždraus, nes ryte ir taip dar nelabai suvokiu ką darau, o jei dar mano protą veiktų taip, kad pirkčiau kažką to nesuprasdamas, tai ajajai...

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.