Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Žmogaus kamieninės ląstelės padėjo akloms žiurkėms
Žmogaus kamieninės ląstelės padėjo akloms žiurkėms
25-09-2006

Žmogaus embriono kamieninės ląstelės, bent šiek tiek galinčios sugrąžinti regėjimą akloms žiurkėms, galėtų taip pat padėti žmonėms, turintiems tam tikrų regėjimo sutrikimų, paskelbė Jungtinių Valstijų mokslininkų draugija.
'Mes ilgai tobulinome šią gydymo technologiją, ir tikimės, kad ji galėtų išspręsti degeneracinius regos sutrikimus', sakė Dr. Robertas Lanza, Vorčesterio (Masačiusetsas) mokslininkas.
Įrodyta, kad ląstelės, gautos iš žmogaus embriono kamieninių ląstelių, gali atstatyti regėjimą gyvūnams, kurie buvo betampą akli.

Kamieninės ląstelės, būdamos tarsi organizmo šablonai ir gaminančios skirtingas audinių ir ląstelių rūšis, paimtos iš kelių dienų embriono, sugeba lengvai prisitaikyti ir gaminti bet kokios rūšies ląsteles ar audinius. Vis dėlto, tokių ląstelių gamyba ir naudojimas kelia daug ginčų. Priešininkai teigia, jog tai yra neetiška ir amoralu.

Reuters

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.