Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Abortą patyrusioms moterims vėliau padidėja priešlaikinio gimdymo rizika
Abortą patyrusioms moterims vėliau padidėja priešlaikinio gimdymo rizika
07-05-2005

Britų akušerių ir ginekologų žurnalo balandžio mėnesio numeryje spausdintame straipsnyje teigiama, kad abortą patyrusios moterims vėlesnių nėštumų metu priešlaikinio gimdymo rizika yra didesnė nei niekada aborto neturėjusioms moterims. Dr. Karolina Moro (Caroline Moreau) ir jos kolegos Prancūzijoje atliko tyrimą, kurio metu analizavo įvairių priešlaikinių gimdymų duomenis. 1943 kūdikiai buvo gimę gerokai per anksti, prieš 33 nėštumo savaitę; 276 vidutiniškai anksti gimę kūdikiai buvo gimę 33 – 34 nėštumo savaitę, o 618 kūdikių buvo išnešioti, gimę 39 – 40 nėštumo savaitę. Moterims, kurios turėjo mažiausiai vieną abortą, rizika pagimdyti gerokai per anksti buvo padidėjusi daugiau nei 50 procentų, palyginus su tų moterų, kurios niekada nebuvo patyrusios aborto. Be to, moterims, kurios anksčiau patyrė abortą, rizika pagimdyti kūdikį prieš 28 nėštumo savaitę išaugo 70 procentų, palyginus su moterimis, kurios niekada nepatyrė aborto. Mokslininkai teigė, kad ankstesni abortai buvo siejami su padidėjusia labai ankstyvo gimdymo rizika dėl priešlaikinio membranų suplyšimo, nepaaiškinamo staigaus priešlaikinio gimdymo ir kraujavimo nesusijusio su padidėjusiu motinos kraujo spaudimu. Tačiau mokslininkai nerado ryšio tarp ankstesnių abortų ir labai ankstyvo gimdymo, kuris įvyksta dėl padidėjusio motinos kraujo spaudimo. Išvadose teigiama, kad abortas padidina priešlaikinių gimdymų riziką, ypatingai labai ankstyvų gimdymų riziką, tačiau būtina atlikti daugiau tyrimų, siekiant išsiaiškinti ryšį tarp skirtingų aborto būdų ir skirtingos rizikos.

Medical News Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.