Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Atlanto vandenyne mokslininkai surado naujas rūšis
Atlanto vandenyne mokslininkai surado naujas rūšis
05-05-2006

Ketvirtadienio tarptautiniame pranešime rašoma, kad Atlanto vandenyno gelmėse mokslininkai surado 10-20 naujų mažų gyvų padarų rūšių. Naujos rūšys surastos tiriant globalinio oro atšilimo pasekmes vandenynų gyvūnijai.

Tyrimai atlikti tropiniuose vandenyse tarp rytinių JAV krantų ir vidurio Atlanto krašto. 1-5 kilometrų gylyje naudojant specialius tinklus gležnam zooplanktonui gaudyti rinktos tokios gyvos būtybės, kaip krevetės, medūzos bei plaukiojančios kirmėlės.

Daugiausia gyvų būtybių randama viršutiniame vieno kilometro gylyje, tačiau tyrimų metu paaiškėjo, kad ir gilesniuose sluoksniuose gyvena stebinanti daugybė gyvybės formų.

Reuters 

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Parašytas vytenis62 Data 2007-07-25 12:48:26
Gal esate girdėję apie tokius padarus, kurie norėdami apsiginti skleidžia tokius ultragarso signalus, į kuriuos priimusi nervų sistema pradeda skleisti tokius signalus, kad daugelis nusižudo? Tai jeigu iš jūros gelmių pradės lįsti tokie padarai, tai nuo to tikrai geriau nebus.

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.