Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Pradėtas kurti visiškai tylus ateities reaktyvinis lėktuvas
Pradėtas kurti visiškai tylus ateities reaktyvinis lėktuvas
17-08-2005

Kembridžo universiteto mokslininkai paskelbė apie savo kuriamą tylų keleivinį reaktyvinį lėktuvą. Šis lėktuvas bus tarsi vientisas sparnas, skirtingai nuo dabartinių lėktuvų, turinčių cigaro formos fuzeliažą ir du sparnus, ir skris visiškai tyliai, kai tik pakils nuo žemės.

Dar vienas lėktuvo patobulinimas yra tas, kad jo varikliai bus montuojami lėktuvo viršuje, ir jų triukšmas bus nukreiptas į viršų.
Planuojama, kad lėktuvo prototipo bandymai prasidės jau po pusės metų ir tikimasi, jei bandymai bus sėkmingi, kad tokių lėktuvų gamyba gali būti pradėta per sekantį dešimtmetį. Projekte dalyvauja ir Liutono oro uosto specialistai, šiame aerouoste lėktuvas bus ir išbandomas.
Gamtosaugininkai ir žmonės, gyvenantys aerouostų zonoje, nedelsiant teigiamai įvertino Kembridžo tylaus lėktuvo projektą.

BBC News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.