Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Naujos kartos DVD diskų kūrėjams nepavyko susitarti
Naujos kartos DVD diskų kūrėjams nepavyko susitarti
26-08-2005

Japonijos įmonėms Toshiba ir Sony nepavyko susitarti dėl savo siūlomų naujų DVD technologijų suderinimo. Šiuo metu šios Japonijos įmonės planuoja toliau tobulinti naujus įrašymo formatus ir siūlyti juos rinkai nepriklausomai viena nuo kitos, kas vartotojams reikštų papildomus rūpesčius.
Toshiba kartu su NEC, Sanyo, remiant Paramount Pictures, Universal Pictures ir Warner Brothers Studios siūlo HD-DVD formatą, o Sony su Dell, Samsung, užsitikrinus Apple, Hewlett Packard ir Disney paramą – blue-ray formatą.
Planuojama, kad šie nauji DVD rinkoje pasirodys jau šiemet ir pasiūlys naujų galimybių filmų ir žaidimų kūrėjams, taip pat didelės raiškos televizijos programų transliuotojams.
Sony ir Toshiba derybos kiek primena anksčiau vykusį VHS ir Betamax standartų kūrėjų ginčą, kuris lėmė, kad Betamax taip ir neprigijo ir buvo pilnai išstumta VHS sistemos.

Pranešama, kad derybos nutrūko, kai Toshiba nusprendė pradėti HD-DVD diskų gamybą jau šiemet, o programinės įrangos kūrimą – nedelsiant, tačiau abi pusės pranešė, kad derybos gali būti bet kada atnaujintos.
Toshibos HD-DVD gali saugoti iki 30 GB duomenų, Sony – iki 50 GB.
Vis tik analitikai mano, kad dviejų standartų problema galbūt bus išspręsta sukūrus naują standartą, atpažįstantį abu diskų tipus arba sukūrus hibridinius įrenginius. O galbūt Sony ir Toshiba galų gale pavyks susitarti.

BBC News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.