Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Virtuali realybė padeda mokyti galvos smegenų ir širdies chirurgus
Virtuali realybė padeda mokyti galvos smegenų ir širdies chirurgus
08-03-2006

Virtualios technologijos, imituojančios realybę, iš esmės keičia stomatologų, o dabar ir širdies bei galvos smegenų chirurgų mokymo procesą.

'Virtualios realių situacijų imitacijos labai palengvina mokymosi procesą, leidžia studentams mokytis savarankiškai ir padeda sutaupyti laiko', - sako profesorius Cavusoglu. Jau anksčiau jis yra prisidėjęs prie laparoskopijos ir endoskopijos technologijų plėtros. Šios technologijos padeda gydytojams šalinti cistas ir navikus, gydyti pažeistus organus bei audinius nedidelių pjūvių ir dažniausiai vietinės anestezijos pagalba. Dabar prof. Cavusoglu ir jo bendradarbių tikslas - pritaikyti šias minimalių invazijų technikas sudėtingesnėms galvos smegenų ir širdies operacijoms. Tam pasitelkiamas inžinerija, kompiuterių mokslas ir biomedicina. Siekiama sukurti imitacinę techniką, padėsiančią medicinos studentams mokytis atlikti operacijas. Šie tyrėjai mėgina rasti būdus, kaip leisti chirurgui pajusti, kad procedūrą jis atliko sėkmingai.

Case Western Reserve University

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.