Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Chirurgams padėtų… žaidimai
Chirurgams padėtų… žaidimai
29-05-2006

Naujo tyrimo duomenimis, chirurgai, kurie žaidžia video žaidimus (pavyzdžiui, 'Super Monkey Ball') prieš pat operaciją, daro pjūvius greičiau ir padaro kiek mažiau klaidų, nei nežaidžiantieji. Atliekant eksperimentą, buvo stebimas chirurgų, darančių laporoskopines operacijas, darbas. Tokių procedūrų metu kūne padaromi smulkūs pjūviai, į juos įvedami troakarais vadinami vamzdeliai ir operuojama į juos įvestais smulkiais įrankiais. Pats procesas perduodamas miniatiūrine vaizdo kamera ir matomas tik ekrane.
Vienas chirurgų tai palygino su batų raištelių užsirišimu metro ilgio japoniškomis lazdelėmis, visą procesą stebint vien televizoriaus ekrane. Tie chirurgai, kurie prieš pat operaciją maždaug po 20 min. buvo žaidę video žaidimus, vidinę žaizdą susiūdavo vidutiniškai 11 s greičiau, nei nežaidusieji. Be to, jie padarydavo mažiau klaidų. Ko gero, vaikų pamėgti video žaidimai profesionaliems medikams tiesiog padeda 'atmušti akį ir ranką'.

Prietaisas, kuriuo JAV medikai apmokomi atlikti laporoskopines operacijas

Reuters

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Geras
Parašytas Svečias Data 2006-05-31 08:36:58
Taip ir galvojau kad kam nors tie žaidimai naudingi... :D

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.