Laikas yra geriausias vaistas
08-05-2005

Posakis 'Laikas užgydo visas žaizdas' nėra nuvalkiotas ir banalus, anot med. dr. Mark Stafford, vidaus ligų docento. Kada žmonės jaučiasi pavargę, silpni, irzlūs ar jiems paprasčiausiai blogai, žmonės kreipiasi pas šeimos gydytojus, norėdami pasijusti geriau. Beje, nors ir medicina toli pažengusi į priekį, gydytojai dažnai negali nustatyti šių įprastinių, tačiau keliančių susirūpinimą, simptomų priežasčių. 'Gydytojai, kurie visą gyvenimą buvo mokomi kaip nors padėti, priešinasi nieko nedarymui ir dažnai imasi siųsti ligonius darytis tyrimų, nukreipdami juos pas specialistus; bei gydo simptomus, nesulaukdami gerų rezultatų.' Stafford'o patarimas: duokite tam laiko. ‘Laimei, organizmas turi nuostabias galimybes pats pasiekti pusiausvyrą ir pagyti. Laikas iš tiesų yra pats geriausias vaistas.'

Medical News Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
vel kabinejuosi prie zodziu.
Parašytas Svečias Data 2005-09-02 10:24:55
"Docentas" yra pareigos, o ne laipsnis. Derėjo rašyti "vidaus ligu daktaro" (nepriklausomai nuo to, ar užsiima medicinine praktika, ar ne).

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.