Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Galbūt rastas Čingischano palikuonis
Galbūt rastas Čingischano palikuonis
13-06-2006

Floridos gyventojas Tomas Robinsonas domėjosi savo šeimos geneologiniu medžiu. Sužinojęs, kad jo proseneliai į JAV yra atvykę iš Anglijos, jis 'užstrigo'. Tada kreipėsi į vadinamuosius bioarcheologus. Prie Oksfordo universiteto genetikų 2001 m. įkurta įmonė nustato žmonių protėvius pagal jų DNR. Netrukus T.Robinsonas sulaukė skambučio, pranešančio, kad jo DNR testas rodo, jog jis - tiesioginis didžio XIII a. mongolų karo vado Čingischano palikuonis.
Dabar 48 m. T.Robinsonas savo numanomą protėvį gina, teigdamas, jog jis galbūt neteisingai vertinamas - juk buvo ne tik pakankamai žiaurus užkariautojas, bet ir išmintingas šalies valdytojas. Tiesa, kai kurie mokslininkai mano, jog tokie žmonių kilmę neva nurodantys tyrimai yra labai ginčytini.

Numanomas Čingischano palikuonis išvaizda mongolo neprimena, tačiau sakosi mėgstąs būti lyderiu, kaip Čingischanas, ir mokantis jodinėti, kaip daugelis mongolų. 

Yahoo news

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.