Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Mokslininkas ieško, kas investuotų į hamburgerius
Mokslininkas ieško, kas investuotų į hamburgerius
29-07-2006

Mokslininkas išrado naują procesą, kuriuo metu iš karės ląstelių per naktį išauginamas mėsos gabalas, reikalingas vienam hamburgeriui. Tačiau į šį atradimą niekas nenori investuoti.  

Vladimir Mironov, biologas iš Pietų Karolinos Medicinos universiteto teigia, kad šiam procesui reikalingos nesubrendusios karvių, kiaulių, viščiukų ar kalakutų ląstelės, kurios išsivysto į skeletinius raumenis. Su steroidų pagalba šios ląstelės išauga į didelius mėsos gabalus.
Šis procesas nėra klonavimas, tai greičiau gyvulių auginimas panaudojant chemiją.

Ši mokslinė procedūra buvo publikuota audinių inžinerijos žurnaluose, tačiau Mirnov teigia, kad norinčių investuoti į šią technologiją neatsirado.

'Kas gi versle investuoja į produktą, kurio niekas nenorės pirkti?' - klausia Mironov. 'Kai parodai gamybos technologiją ir paklausi, ar žmogus norėtų paragauti mėsos, visi atsako 'ne'. Bet Mirnov teigia, kad ilgalaikiai šios technologijos privalumai gali nusverti neigiamą nuomonę.

Science Daily

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.