Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Didelis pasiekimas kuriant kuro elementus
Didelis pasiekimas kuriant kuro elementus
02-09-2006

Korėjos mokslininkai surado būdą, kaip išsaugoti didelius vandenilio kiekius - tai labai svarbi užduotis, smarkiai stabdanti kuro celių technologijos vystymą - kuro elementų energija gaunama vandeniliui reaguojant su deguonimi, todėl susidaro tik vanduo ir nėra išskiriamos jokios aplinką teršiančios medžiagos.

Viena iš pagrindinių problemų yra sukaupti didelius vandenilio kiekius - kadangi tai dujos, jos užima didelį tūrį, ir yra mėginama jį smarkiai suspausti arba suskystinti ir laikyti žemoje temperatūroje, tačiau čia susiduriama su saugumo problemomis bei papildomos energijos poreikiu.

Korėjos mokslininkai iš Seulo universiteto Fizikos ir astronomijos mokyklos sukūrė technologiją, kuri leidžia vandenilį paversti kietąja medžiaga, jam reaguojant su titanu, o šią medžiagą galima laikyti santykinai aukštoje temperatūroje ir reikia nedidelės energijos iš jos vėl išlaisvinti vandenilį.

Platinum Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.