Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Paslaptys mobiliajame telefone nėra saugios
Paslaptys mobiliajame telefone nėra saugios
05-09-2006

Į kito žmogaus rankas pakliuvęs jūsų mobilusis telefonas gali jam atskleisti įvairių jūsų paslapčių – kad ir išduoti, jog turite meilužę(-į) ar nurodyti banko kortelės PIN kodą. Taip nutinka, nepaisant to, kad sms žinutės, įvesti telefonų numeriai ir pan. iš parduodamo naudoto telefono ištrinami. Praktiškai visuose naujesnių mobiliųjų telefonų, prisijungiančių prie inteneto, modeliuose buvusią informaciją galima atkurti.

JAV eksperimento metu eBay aukcione moderniųjų technologijų specialistai įsigijo 10 mobiliųjų telefonų ir sugebėjo atkurti vienos įmonės planus pasirašyti milijoninį kontraktą ir kitų duomenų apie įvairių įmonių verslo reikalus, o taip pat ne vieną į telefono atmintį įsirašytą asmens banko smląskaitos numerį ir slaptažodį. Iš viso taip gauta net 27 000 puslapių informacijos. Visa ši informacija buvo saugoma modernių telefonų atmintyje tokiu pat principu, kaip ir skaitmeninėse kamerose ar kai kuriuose muzikos grotuvuose. Iš telefonų informaciją įmanoma ištrinti ir taip, kad jos atkurti nepavyktų, tačiau daugelis vartotojų šios ne itin sunkios procedūros atsisveikindami su savo telefonu neatlieka.

Yahoo News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Informacija brangesnė negu telefonas
Parašytas Svečias Data 2006-10-26 15:25:31
Tai turbūt ne mobiliojo telefono informacijos nešėjo bėda, kartu ir gera savybė, bet ištrinimo signalų energijos nepakankamas intensyvumas, kuris tik uždengia bet nesunaikina informacijos kodus.Svarbią informaciją turinčius mobiliuosius telefonus reikia periodiškai mechaniškai sunaikinti, o vartojamus nemėtyti kur pakliuvo.
Parašytas Svečias Data 2006-09-05 09:52:16
Gal ir reikia performatuoti mobilų prieš parduodant...

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.