Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Turner Entertainment korporacija planuoja pradėti naudoti holografines duomenų laikmenas
Turner Entertainment korporacija planuoja pradėti naudoti holografines duomenų laikmenas
27-11-2005

Pramogų ir žiniasklaidos gigantas Turner Entertainment nukreipė savo žvilgsnį į naujausias technologijas ir jau baigia testuoti vienas iš naujausių duomenų laikmenų - holografinius diskus, kurie po kiek laiko pakeis dabartinius Turner Entertainment archyvus, saugomus daugiausia magnetinėse juostose, diskų masyvuoe ir įprastiniuose CD ir DVD diskuose.
Ron Tarasoff, Turner Entertainment viceprezidentas technologijoms, pasakė: 'Jau dabar holografinis diskas kainuoja apie 100 dolerių, o maždaug 2010-aisiais jų talpa bus 1,6 terabaitų. Net dabartiniai diskai, galintys saugoti 300 GB ir dirbti 160 MB/s greičiu, nešnekant apie galimybę juose greitai surasti reikiamus įrašus, jau leidžia juos pradėti naudoti.'
Išmėginti holografiniai diskai, pavadinti Tapestry, yra pagaminti JAV kompanijos InPhase Technologies Inc. Ji planuoja šiuos diskus į rinką išleisti jau kitais metais, taip pat kaip ir Japonijos įmonė Optware Corporation, kuri paskelbė, kad turėtų pasiekti 1 TB disko talpą 2008-aisias.

Šioje technologijoje naudojamas žalias lazeris, kuris peršviečia plastiko polimerą, kurio tūryje ir kaupiama informacija, o po to, atsispindėjęs nuo kito paviršiaus (jam padengti naudojama tokia pati medžiaga kaip ir įprastiniuose CD ar DVD diskuose), grįžta atgal ir yra nuskaitomas.

Turner Entertainment, Turner Broadcasting System Inc. padalinys, savo archyvuose turi daugiau nei 200000 filmų, 25000 filmuotų siužetų, įvairių laidų, 49000 reklamų, ir duomenų kiekis nuolat auga vis didėjančiu greičiu.  

Computer World

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.