Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Laose rasta nykstančių ir nepavojingų Siamo krokodilų
Laose rasta nykstančių ir nepavojingų Siamo krokodilų
24-05-2005

Pietinėje Laoso dalyje rasta kritiškai nykstančių nepavojingų krokodilų, teigiama tarptautinės gamtos apsaugos organizacijos pranešime. Tyrėjų komanda aptiko nedidelę besiveisiančią Siamo krokodilų populiaciją – tai pirmas kartas, kai užfiksuota, kad šios rūšies gyvūnai peri Laose. Ši kolonija rasta Savannakhet provincijoje. Nepavojingi Siamo krokodilai (Crocodylus Siamensis) yra tarp tų pasaulio krokodilų, kuriems yra iškilusi didžiausia išnykimo grėsmė. Tarptautinė organizacija šios rūšies gyvūnus įvertino kaip 'kritiškai nykstančius'. Alvin Lopez, programoje dalyvaujanti pelkynų ekologė, naujienų agentūrai teigė, kad šios rūšys ėmė nykti, nes jų populiacija buvo išblaškyta, be to, šiais gyvūnais buvo prekiaujama rytų Azijos regione. Krokodilų veisimas šiame regione yra pelningas verslas, nes mėsa parduodama restoranams, o oda naudojama batų ir kitų odos gaminių gamyboje.

Yahoo News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.