Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Mirė vienas iš "Greenpeace" finansuotojų Bob Hunter
Mirė vienas iš "Greenpeace" finansuotojų Bob Hunter
06-05-2005

Kanadietis "Greenpeace" aplinkos apsaugos grupės finansuotojas, Bobas Hanteris (Bob Hunter), mirė būdamas 63 metų, po kovos su prostatos vėžiu. Jis padėjo 1971 metais pradėti „Greenpeace“ kampaniją ir siekė patraukti dėmesį visame pasaulyje organizuodamas kampanijas prieš atominius bandymus ir pasaulio vandenynų užteršimą. Bobas Hanteris taip pat buvo gerai žinomas kaip žurnalistas ir kaip autorius. Kanados "Greenpeace‘ padalinio pirmininkas, Džonas Doherti (John Doherty) buvo įkvepiantis pasakotojas, ryžtingas kovotojas – tiesiog mistinė asmenybė. Jis rimtai kalbėjo apie pasaulio išgelbėjimą, tačiau niekada neprarasdavo gero humoro jausmo. "Greenpeace“ grupės teigimu, Bobo Hanterio aistra ekologijai ir požiūris į komunikaciją padėjo apibrėžti "Greenpeace“ kaip organizaciją. Tai jis sukūrė terminą "Vaivorykštės kariai“, kuriuo pavadino „Greenpeace“ aktyvistus, vėliau šis terminas tapo ir "Greenpeace“ laivo pavadinimu. Jis atkreipė visuomenės dėmesį į banginių ir ruonių medžioklę. Ankstesniojo "Greenpeace“ direktoriaus, Rekso Vailderio (Rex Weyler) teigimu, pirmą kartą sutikęs Bobą Hanterį jis susipažino su unikaliu genijumi, kuris matydavo dalykus, kuriuos pražiopsodavo kiti žmonės. Bobas Hanteris yra sakęs, kad ekologija, bus didžiausia revoliucija žmogaus gyvenime. Ji pakeis viską. Tai ne tik upių išvalymas ir išsiliejusios naftos surinkimas, ji pakeis mokslą, politiką ir filosofiją. Šiuo metu "Greenpeace“ organizacija turi 2,5 milijonus narių 40 šalių. Žurnalas "Time“ Bobą Hanterį pavadino vienu iš svarbiausių 20 amžiaus ekologijos veikėjų.

BBC News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
bobas hanteris yra vienas kompanijos vad
Parašytas Svečias Data 2005-05-31 08:30:50
tikriausiai viena garsiausiu greenpeace kompanija sieke patraukti savo demesi organizuodama savo veikla sitoje reikalingoje veikloje.SITA ORGANIZACIJA IR TAIP DAUG NUVEIKE SU BOBU HANTERIU PRIESAKYJE,tai reiskia,kad jis mire budamas atkaklus ir reiksmingas savo kompanijai ir siai bendrijai,kaip sakoma pasakyti daug pasieke kone veikdamas sau paciam ir viskam kas ji domino.

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.