Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Kuriami skraidymo aparatai, kuriuose laidus pakeis bevielis ryšys
Kuriami skraidymo aparatai, kuriuose laidus pakeis bevielis ryšys
25-05-2006

Portugalų inžinieriai sukūrė nedidelį bepilotį lėktuvą, kuriame visus laidus pakeitė bevielis Bluetooth ryšys. Pagrindinis jų tikslas buvo sumažinti svorį, tačiau pasirodė, kad šis sprendimas taip pat padeda greitai įdiegti norimas modifikacijas.

Kol kas dar eksperimentinis modelis pavadintas AIVA yra išmėginamas ir sprendžiamos problemos susijusios su kitų radijo bangų šaltinių interferencija bei saugumu. Didžiausia problema yra ta, kad neįmanoma įdiegti dubliuojančių sistemų - jeigu vieną radijo kanalą galima nuslopinti, tą patį galima padaryti ir kitam.

Kol kas galvojama, kad praktiški šios inovacijos pritaikymai greičiau atsiras mašinose, nes gamintojai nuolat sukuria naujus elektroninius prietaisus, kuriems reikia išvedžioti naujas laidų pynes, o Bluetooth atpigintų mašinų gamybą ir leistų nesunkiai diegti naujus prietaisus į jau pagamintus modelius.

New Scientist Tech 

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.