Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Toyota sukūrė kompiuterinę sistemą, kuri neleis vairuotojams pasukti akių nuo kelio
Toyota sukūrė kompiuterinę sistemą, kuri neleis vairuotojams pasukti akių nuo kelio
06-09-2005

Toyota pranešė sukūrusi vairavimo saugumą padidinančią technologiją, kuri, kaip teigiama, neleis vairuotojams blaškyti dėmesį žiūrint į šalis.
Vaizdą apdorojančio kompiuterio kamera, įtaisyta netoli vairo, stebi vairuotoją ir užfiksuoja, kada jis nustoja žiūrėti į kelią.
Tuomet sistema įjungia garsinį signalą, o prietaisų panelė pradeda mirksėti, o jei vairuotojas ir tuomet nepradeda žiūrėti į kelią, mašina pradedama stabdyti.
Sistema bus montuojama į prabangius Lexus modelius, pardavinėjamus Japonijoje, bet Tojota nekomentavo, ar ji bus diegiama ir į mašinas, skirtas eksportui.
Tojotos atlikti tyrimai rodo, kad didžioji dalis nelaimingų atsitikimų keliuose įvyksta, jei vairuotojas nesutelkia viso dėmesio į vairavimą.

Associated Press

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.