Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Dauguma suaugusiųjų pirmenybę teikia senesniems vaistiniams preparatams
Dauguma suaugusiųjų pirmenybę teikia senesniems vaistiniams preparatams
07-05-2005

Dauguma JAV suaugusiųjų labiau vertina senesnius vaistus, kurie išliko rinkoje mažiausiai 10 metų, nepaisant jų kainos. Kovo mėn. buvo vykdoma apklausa, kurioje dalyvavo 1092 respondentai. Apibendrinus apklausos rezultatus, pasirodė, kad beveik 70% respondentų, teikiantys pirmenybę naujesniems gydymo metodams, labiau vertina senesnius preparatus. Apie 31% respondentų mano, kad senesni vaistai yra saugesni, 14% mano, kad saugesni yra nauji vaistai, o kitų nuomone, tiek seni, tiek nauji vaistiniai preparatai vienodai saugūs. Apie 33% respondentų mano, kad naujesni vaistai efektyvesni, 11% galvoja, kad efektyvesni yra senesni preparatai. Apie 86% respondentų teigia, kad jie generinius vaistus vartotų sirgdami įprastinėmis ligomis, kaip galvos skausmas ar alergija, 46% generinius preparatus vartotų ir sirgdami sunkiomis ligomis, pvz., vėžiu. Daugiau nei pusė respondentų mano, kad sveikatos draudimas turėtų kompensuoti išlaidas svorį mažinantiems preparatams, 36% teigė, kad turėtų būti kompensuojamas lytinės funkcijos sutrikimų gydymas, ir 31% respondentų nuomone, turėtų būti kompensuojami preparatai, apsaugantys nuo plaukų slinkimo.

Medical News Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.