Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Laukinė panda įsivėlė į linksmas gaudynes mieste
Laukinė panda įsivėlė į linksmas gaudynes mieste
22-07-2005

Laukinė panda, kuri atklydo į pietvakarių Kinijos miestą, perkopė per tvorą, šokinėjo nuo stogo ant stogo, perplaukė upę ir numigo medyje prieš tai, kai baigėsi jos miestietiškas nuotykis. Kinijos naujienų agentūra pranešė, kad panda šio miesto provincijos gyventojus privertė ją vaikytis po to, kai atklydo į miestą, kuriame praleido visą dieną. Pandos sakmė prasidėjo šeštadienį, kai trys alų geriantys vyrai pastebėjo figūra, kuri “vikriai” perlipo tvorą, supančia gyvenamųjų namų kvartalą. Vyrai ir kvartalo gyventojai ėmė vytis, manydami, kad įsilaužti mėgina vagis, tačiau pakeitė savo taktiką, kai suprato, jog tai panda. Kai kurie žmonės užblokavo įėjimus į gyvenamąjį kvartalą, o kiti nuėjo ieškoti gyvūno. Jie rado panda ramiai sėdinčią ant vieno aukšto gyvenamojo namo. Mėginimai pasiekti gyvūną žlugo, nes jis pradėjo bėgti nuo stogo ant stogo, o nušoko žemyn po 20 minučių, perlipo per kitus vartus ir vėl išnyko. Naujienų agentūra praneša, kad gyvūną mačiusi moteris teigė, jog jis buvo neįtikėtinai vikrus ir visiškai kitoks nei gyvenantys zoologijos soduose. Policija vėl rado pandą po kelių valandų, po to, kai gavo pranešimą, kad ji nardo netoliese esančioje upėje. Vėliau panda įsitaisė nakčiai medyje. Naujienų agentūra pranešė, kad kitą rytą gyvūnas buvo užmigdytas, nukeltas žemyn ugniagesių ir grąžintas į laukinę gamtą. Kinija pandą laiko neoficialiu nacionaliniu talismanu, tačiau dėl ribotos gyvūnų dietos, natūralioms gyvenamosioms vietoms iškilusio pavojaus ir labai lėtai vykstančios reprodukcijos jų skaičius gerokai mažėja. Manoma, kad yra apie 1590 laukinių pandų ir dar apie 120 Kinijos veisyklose ir zoologijos soduose.

CNN News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Oho
Parašytas Svečias Data 2005-11-01 21:19:51
Kažkaip labai keista:))))

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.