Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Vyrai mano turintys didesnę riziką susirgti įprastinėmis ligomis, nei moterys
Vyrai mano turintys didesnę riziką susirgti įprastinėmis ligomis, nei moterys
01-05-2005

Vyrai mano turintys didesnę riziką susirgti įprastinėmis ligomis, nei moterys, o moterys galvoja priešingai.

Glasgow universitete atliktas naujas tyrimas, norint nustatyti, kaip skirtingos lytys vertina savo sveikatą. Prof. Sally Macintyre iš Glasgow universiteto Visuomenės sveikatos padalinio analizavo 25, 45 ir 65 metų amžiaus 466 moterų ir 353 vyrų atsakymus į klausimyną, kuriame buvo klausimai apie tai, ar vyrai, ar moterys (ar abi lytys vienodai) dažniau linkę patirti širdies priepuolius, sirgti vėžiu, mentalinėmis ligomis bei patirti nelaimingus atsitikimus; kurie labiau užsigrūdinę ir gyvena ilgiau. Tyrimas parodė, kad ir vyrai, ir moterys mano, kad rizika susirgti įvairiomis ligomis yra didesnė būtent jų lyčiai, o ne priešingai. Beje, vyrai mano esantys labiau užsigrūdinę už silpnąją lytį, o moterys – kad jos labiau atletiškos. Vyrai manė linkę labiau patirti nelaimingus atsitikimus, o moterys – susirgti vėžiu ir protinėmis ligomis. 87,5 proc. respondentų manė, kad moterys gyvena ilgiau.

Science Daily

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.