Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Nauji embrionų patikrinimo testai galės nustatyti 6000 ligų
Nauji embrionų patikrinimo testai galės nustatyti 6000 ligų
21-06-2006

Britanijos vaisingumo specialistai sukūrė galingą embrionų testavimo būdą, kuris padės nustatyti įgimtas ligas bei poroms suteiks teisę susilaukti sveikų kūdikių. Minėta procedūra vadinama dideliu laimėjimu, nes bus galima nustatyti ne 200, bet net 6000 įgimtų ligų.

Naujosios procedūros dėka medikai pirmą kartą galės nustatyti daugybę įgimtų ligų, kurių genetinės mutacijos nėra žinomos. Tai ir Duchenne`o raumenų distrofija bei kai kurios cistinės fibrozės formos. Medikai galės nuodugniai ištirti kiekvieną embrioną, sukurtą dirbtinio apvaisinimo procedūrų metu, bei nustatyti, ar embrionas yra sveikas ir nepasikeitęs, prognozuoti ligos eigą bei tiksliai diagnozuoti embriono vystymosi medicininę būklę.

Tokios išsamios žinios apie embrionų genetinę sandarą gali radikaliai pakeisti porų požiūrį į galimybę savo palikuonims perduoti tam tikras genetines ligas.

The Guardian

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.