Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow IBM sukūrė ypač greitą spausdintuvą
IBM sukūrė ypač greitą spausdintuvą
12-09-2005

Lazerinis spausdintuvas, pavadintas Big Blue Infoprint 4100 gali atspausdinti 330 lapus per minutę, tačiau kainuoja irgi įspūdingai - kainos prasideda nuo pusės milijono dolerių, o pats brangiausias modelis kainuoja milijoną. Šis prietaisas gali atspausdinti Tolstojaus ‘Karą ir taiką’ per mažiau nei minutę, o per keturias minutes - tiek lapų, kad jais būtų galima apjuosti garsųjį Empire State building.
Naujasis IBM spausdintuvas spausdina ant popieriaus rulonų, ir reikia dar vieno prietaiso, kuris šį popierių supjaustytų. Didumo jis irgi įspūdingo: ilgis - kaip nedidelio sportinio automobilio, plotis - apie vieną metrą.

Rinkos tyrimo įmonės InfoTends duomenis, ypač greitų spausdintuvų rinka nuolat auga, maždaug po 4% per metus, ir 2004 metais pasiekė 6,1 milijardą JAV dolerių, o IBM užima net 49,6% šios rinkos, po jos seka Nyderlandų kompanija Oce su 43,8% dalimi.
Jis skirtas daugiausia didelėms įstaigoms, kurios spausdina labai daug dokumentų, dešimtis ir šimtus milijonų per metus - bankams, telefonų kompanijoms, valstybinėms įstaigoms.
Nors daug dokumentų yra perkeliami į elektronines laikmenas, spausdinimo poreikis kol kas nemažėja, ypač jis jaučiamas reklaminių laiškų spausdinimo rinkoje, nes vis daugiau vartotojų nebeskaito elektroniniu paštu gautų pasiūlymų ir nenori, kad jiems skambintų telemarketingo kompanijos.

Taip pat, nors žmonės gali pasitikrinti savo sąskaitas elektroniniu būdu, jie vis dar nori, kad bankas duotų ir popierinį patvirtinantį dokumentą, taigi IBM tiki, kad greitųjų spausdintuvų rinka yra perspektyvi.

CNN News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.