Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Bet koks pagirių gydymas yra beprasmis
Bet koks pagirių gydymas yra beprasmis
30-12-2005

Pamirškite aspiriną, šunų plaukus ar karštą vonią; vienintelis tinkamas būdas išvengti pagirių yra, visų pirma, negerti - taip skelbiama, atlikus naują tyrimą.
Mokslininkai, vadovaujami Max Pittler iš Peninsulario medicinos mokyklos, pasinaudodami Internetu ir medicinos duomenų bazėmis, studijavo įvairius pagirių gydymo būdus: nuo tradicinių iki naujausių. Mokslininkai klaidžiojo nuo įprasto aspirino prie fruktozės, artišokų ir net kriaušių, tačiau nerado vienos stebuklingos priemonės.

Beje, daugiausiai vilties tyrėjai teikia agurklei - mėlynam augalui su žvaigždės formos žiedais, tradiciškai vartojamam puošti vasaros kokteilius.
Tačiau jų išvados yra tikrai blaivios.
'Nėra jokių įtikinančių įrodymų, kurie pagrįstų, kad kokia nors priemonė ar įprastinis metodas yra efektyvus gydymui ar apsisaugojimui nuo pagirių,' jie rašo Britų medicinos žurnale. 'Efektyviausias būdas, norint išvengti alkoholio sukeltų pagirių, yra praktikuoti abstinenciją ar nuosaikumą,' pridūrė tyrėjai.

Medline Plus

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.