Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Gyventi kaime geriau negu mieste
Gyventi kaime geriau negu mieste
11-01-2006

Priešingai visuomenės nuomonei, gyventi kaime yra sveikiau negu mieste. Taip nustatyta nauju tyrimu, kuris paskelbtas paskutiniame Britų psichiatrijos žurnalo numeryje.

Iki šiol buvo manoma, kad gyvenimas kaime, kur yra menki socialiniai ryšiai ir nėra daugelio patogumų, daro neigiamą poveikį mentalinei kaimo bendruomenės sveikatai, tačiau naujas tyrimas patvirtino, kad kaip tik šie žmonės jaučiasi fiziškai ir dvasiškai geriau negu miestiečiai.

Fiziologų komanda iš Varviko medicinos mokyklos ir Portsmuto bei Bristolio universitetų studijavo duomenis apie 7659 suaugusiuosius ir nustatė, kad daugiau savižudybių ir įprastinių mentalinių sutrikimų (pavyzdžiui, depresija ir nerimas) pasireiškia mieste.
Gauti maži, tačiau statistiškai patikimi skirtumai tarp įprastinių mentalinių sutrikimų dažnio mieste ir kaime. Kaimiečiai pasižymi šiek tiek geresne mentaline sveikata negu miestiečiai.

Health and Medical News

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.