Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Kurioziškas maldos poveikis sveikatai
Kurioziškas maldos poveikis sveikatai
15-05-2006

Specialaus tyrimo metu JAV mėginta nustatyti, ar nepažįstamų žmonių maldos turi įtakos ligonių sveikatai. Eksperimentas truko visą dešimtmetį, stebėta 1800 ligonių, patyrusių širdies kraujagyslių operaciją (šuntavimą). Trijų parapijų narių buvo paprašyta nuolat melstis už operacijas patyrusių ligonių sveikatą. Patys ligoniai buvo suskirstyti į 3 grupes: vieniems buvo pasakyta, kad už jų išgijimą bus meldžiamasi, kitiems to nesakyta, o tretiems pasakyta, kad savanoriai maldininkai už juos nesimels. Tarp žmonių, kurių nežinojo, ar už juos meldžiamasi, ir tų, kurie žinojo, kad už juos nesimeldžiama, skirtumų nepastebėta - ir vienoje, ir kitoje grupėje komplikacijas po operacijos patyrė 52 proc. žmonių.
Tačiau iš tų, kurie žinojo, kad už juos meldžiamasi, komplikacijas išgyveno 59 proc. žmonių. Šito mokslininkai ir dvasininkai niekaip negali paaiškinti. Galbūt pacientai, kurie žinojo, kad už juos meldžiamasi, galvojo: 'Mano sveikata jau tokia bloga, kad mane belieka gydyti maldomis?'

Times online

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai
Maldos poveikis sveikatai
Parašytas Svečias Data 2006-05-18 13:36:47
Maldos poveikis sveikatai yra neabejotinas. Tai ir mano patirtis ir mokslininkų pamąstymai.Pirmiausia, žmogus už kurį yra meldžiamąsi, pajunta stebėtinos ramybės palaimą.

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.