Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Menstruacijų kraujas turi kamieninių ląstelių
Menstruacijų kraujas turi kamieninių ląstelių
15-03-2006

Japonijos mokslininkai atrado naują kamieninių ląstelių šaltinį - žmogaus menstruacijų kraują. Australijos nacionalinis transliuotojas ABC paskelbė, kad kraujyje yra 30 proc. daugiau kamieninių ląstelių nei įprastu laikomame šaltinyje - kaulų čiulpuose.
Mokslininkai pristatė savo atradimus per kasmetinį Amerikos kardiologijos koledžo susitikimą. Jie ėmė kraujo iš 6 moterų ir tvirtina, jog rastos kamieninės ląstelės yra iš gimdos sienelės.
Ląstelės buvo auginamos tirpale, kuris turėjo įtakoti kamieninių ląstelių virtimą širdies ląstelėmis. Mokslininkai teigia, kad taip ir įvyko.

Po 5 dienų beveik pusė ląstelių 'spontaniškai, ritmiškai, sinchroniškai susijungė, todėl galima daryti prielaidą, kad egzistuoja elektrinis bendravimas tarp ląstelių', sakė Miyoshi.
Galima sakyti, kad šios ląstelės elgėsi taip pat, kaip ir širdies ląstelės.

News in Science

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.