Pirmas puslapis arrow Mokslo naujienų turinys arrow Mokslo naujienos arrow Nuo rytinio negalavimo nėščiosioms imbieras padeda taip pat, kaip ir vitaminas B6.
Nuo rytinio negalavimo nėščiosioms imbieras padeda taip pat, kaip ir vitaminas B6.
07-04-2005

Imbieras irgi mažina pykinimą ir vėmimą, neturi jokio šalutinio poveikio vaisiui. Dr. Francesca Borrelli iš Degli universiteto Eksperimentinės farmakologijos katedros kartu su kolegomis išstudijavo atliktus šešis dvigubai aklus tyrimus, kuriuose iš viso dalyvavo 675 nėščios moterys, jautusios pykinimą. Keturiuose iš šių tyrimų imbieras buvo efektyvesnis, lyginant su placebo, net ir moterims, kurioms pasireiškė labai stiprus rytinis negalavimas, vadinamas hyperemesis gravidarum. Kituose dviejuose tyrimuose dalyviai trijų savaičių laikotarpiu vartojo tris kartus per dieną po vieną 350 mg imbiero kapsulę arba po vieną 25 mg vitamino B6 kapsulę. Abiejų tyrimų metu nustatyta, kad imbieras ir vitaminas B6 mažina pykinimą, vėmimą ir žagsėjimo simptomus šiek tiek daugiau nei pusei dalyvių. Kai kurios moterys, vartojusios imbiero, jautė tokius pašalinius poveikius, kaip galvos skausmas, viduriavimas ir mieguistumas, bet nebuvo jokio skirtumo, lyginant šiuos nusiskundimus su moterų, vartojusių vitamino B6 ar placebo, jaučiamais pašaliniais reiškiniais. Gauti duomenys kol kas yra preliminarūs, ir reikia atlikti daugiau tyrimų, norint patvirtinti imbiero vartojimo saugumą nėščioms moterims.

 

Medical News Today

Tik prisijungę skaitytojai gali rašyti komentarus.
Prašome prisijungti (pirmame puslapyje).

Komentarai

< Ankstesnis   Sekantis >

"Mokslo Lietuvą" ir šį projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.
"Mokslo Lietuva" - Lietuvos mokslininkų laikraštis © 2005-2006
Laikraščio arba jo dalių negalima dauginti, publikuoti, perspausdinti ar platinti be raštiško "Mokslo Lietuvos" redakcijos sutikimo.