MOKSLASplius.lt

LIUBLIANOJE PRISTATYTA M. K. ČIURLIONIO KŪRYBA

Lietuvos ambasada Slovėnijoje kovo 23 d. pakvietė Slovėnijos pareigūnus, kultūros pasaulio žmones ir užsienio diplomatus, reziduojančius Liublianoje, susipažinti su lietuvių dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūryba.

Įžanginėje kalboje Lietuvos ambasadorius Slovėnijoje Rimutis Klevečka pažymėjo, kad 2009-ieji – ypatingi metai Lietuvai, mininčiai savo tūkstantmetį, ir jos kultūrai, kurią reprezentuoja Vilnius – 2009 metų Europos kultūros sostinė.

„Pristatydami M. K. Čiurlionio kūrybą, unikalų Lietuvos kultūros reiškinį, kurio susiformavimui didelės įtakos turėjo ne tik lietuvių liaudies, bet ir europinės patirtys, siekiame pabrėžti savo kultūros išskirtinumą, o kartu ir mus, europiečius, vienijančias šaknis“, – sakė Lietuvos ambasadorius.

Vakarą vedė ir M. K. Čiurlionio muzikines kompozicijas atliko žymūs lietuvių pianistai Rokas Zubovas ir Sonata Deveikytė-Zubovienė. Renginio metu eksponuotas M. K. Čiurlionio tapybos darbų reprodukcijas paruošė M. K. Čiurlionio namų direktorius Stasys Urbonas.

Renginys, pristatantis žymaus lietuvių menininko kūrybą, suorganizuotas kartu su Lietuvos Kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybės kultūros ir informacijos centru M. K. Čiurlionio namais